Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska kot regijski koordinator projekta Moja dežela-lepa in gostoljubna 2019 je v letošnjem letu predlagala komisiji TZS: Postojno kot srednje mesto, Park Škocjanske jame kot izletniški kraj in Krožno pot vojaške zgodovine v Pivki kot tematsko pot. Letošnji finalisti MDLG 2019 na območju Brkinov, Krasa, Notranjske so: Postojna v kategoriji srednja mesta, Park Škocjanske jame v kategoriji izletniški kraji ter YH Ars Viva Stari trg pri Ložu v kategoriji mladinska prenočišča. Prilagamo zahvalo TZS za sodelovanje in Parka Škocjanske jame za nominacijo in doseženo prvo mesto.

Tekmovanje v projektu Moja dežela – lepa in gostoljubna 2019, pod častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade RS Marjana Šarca je zaključeno in predstavljamo vam dosežene rezultate za območje Brkinov, Krasa, Notranjske. V tekmovanju so se pomerili številni kraji in drugi sodelujoči – z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja. Na podlagi skrbnega ocenjevanja državne ocenjevalne komisije (utemeljitve so objavljene na spletni strani TZS – www.tzs.si ) so priznanja na slavnostni prireditvi Moja dežela lepa in gostoljubna 2019, ki je bila 13. novembra 2019 v hotelu Union v Ljubljani prejeli:

  1. Krožna pot vojaške zgodovine v Pivki – tretje mesto
  2. YH ARS Viva Stari trg pri Ložu – tretje mesto
  3. Park Škocjanske jame – prvo mesto
  4. Postojna – tretje mesto

Vsem nagrajencem v posamezni kategoriji čestitamo!

Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o prihajajočih prireditvah, sezonski ponudbi, možnostih za izlete in popotovanja,... Vnesite košček domačega kraja v svoj e-poštni predal.

Projekte Turističnega društva Postojna sofinancira Občina Postojna.

X