USPEŠNA PREDSTAVITEV TURISTIČNE ZVEZE BRKINI, KRAS, NOTRANJSKE

Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska se je že trinajsto leto uspešno predstavila na mednarodnem sejmu Natour Alpe – Adria 2019 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani med 30. januarjem in 2. februarjem 2019. Na povabilo Turistične zveze Slovenije smo se v družbi številnih društev iz vse Slovenije predstavili v dvorani Povodni mož 1 . V štirih dneh se je predstavilo prek 150 turističnih društev, ki so predstavljali svoje dejavnosti in turistično ponudbo svojega kraja ter obiskovalce razvajale tudi z degustacijami okusnih lokalnih jedi, kulturnimi nastopi in prodajo raznih ročno narejenih izdelkov.

V sredo, 30. januarja 2019 so se v dvorani Povodni mož 1 na celodnevnem dogodku: 16. Mednarodni festival Več znanja za več turizma predstavilo prek štirideset srednješolskih ekip iz Slovenije in tujine na temo Turistični spominek mojega kraja.

V okviru Turistične zveze Brkini, Kras, Notranjska so se predstavili: Turistično društvo Postojna, TiC Postojna, Turistično društvo Prem; Turistično društvo Bloke in TIC Bloke, ; Javni zavod za kulturo in turizem grad Snežnik in Turistično društvo Loška dolina, Društvo ljubiteljev Križne jame, Društvo žena in deklet na podeželju Ostrnice Loška dolina, Zavod Rihtarjeva domačija; Kulturno etnološko turistično športno društvo Alojz Mihelčič iz Harij, Turistično društvo Brest iz Brestovice na Krasu, Vinarstvo Rebula; Park vojaške zgodovine Pivka; Zavod Jezerski hram iz Cerknice; Planinsko društvo Postojna in drugi turistični ponudniki območja.

Menimo, da je predstavitev Turistične zveze Brkini, Kras, Notranjska na mednarodnem sejmu turizma Natour Alpe – Adria, pomembna tako z vidika promocije turistične ponudbe območja, kot tudi povezovanja in sodelovanja z drugimi turističnimi ponudniki in društvi. V času sejma so se predstavniki turističnih društev udeležili tudi številnih predstavitev, strokovnih delavnic in posvetov. V letošnjem letu nas je obiskala predstavnica Pomurskega sejma Naturo, ki bo 12. – 14. aprila 2019 v Gornji Radgoni ter prijazno povabila k sodelovanju, kar bomo seveda z veseljem sprejeli. Poleg so nas obiskali novinarji, predstavniki agencij, društev in posamezniki, katerim smo posredovali številne informacije ter ideje za izlete na območje Brkinov, Krasa, Notranjske. V dvorani, kjer so se predstavila turistična društva je bilo še posebej živahno, saj le ta s svojo raznoliko dejavnostjo in izvirnostjo prispevajo k pestrosti dogodka.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o prihajajočih prireditvah, sezonski ponudbi, možnostih za izlete in popotovanja,... Vnesite košček domačega kraja v svoj e-poštni predal.

Projekte Turističnega društva Postojna sofinancira Občina Postojna.

X