Letos TZS obeležuje 31. obletnico projekta Moja dežela lepa in gostoljubna. Od vsega začetka projekta dejavno sodelujemo kot regijski koordinator in posredujemo številne predloge za nominacijo v posameznih ocenjevalnih kategorijah. Številna priznanja so bila že podeljena na območju zveze. Najprej je to vlogo opravljalo Turistično društvo Postojna, v zadnjem desetletju pa je to nalogo prevzela Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska. Na podlagi dejstva o ustanavljanju 9 regijskih turističnih zvez je TZS pridružila naši zvezi še obalna turistična društva. Letos smo s predlogi prepričali republiško ocenjevalno komisijo na TZS in sicer so v ožji izbor prišli Štanjel kot izletniški kraj,Youth hostel ARS Viva iz Loške doline kot mladinsko prenočišče ter Mašunska gozda učna pot kot tematska pot.

Na Dnevih slovenskega turizma 2022, ki so potekali 14. novembra v Laškem so bili objavljeni končni rezultati in sicer: Štanjel je dosegel drugo mesto, Hostel Ars Viva je drugo uvrščeni ter Mašunska gozdna učna pot je drugo uvrščena. Čestitamo nagrajencem.

Prav tako je na Dnevnih slovenskega turizma v Laškem TZS na predlog društev podelila priznanja naj prostovoljcem. Na predlog Turističnega društva Postojna je priznanje prejela dolgolenta članica Alenka Čuk, muzejska svetovalka v Notranjskem muzeju Postojna. Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska pa je nominirala članico Jerico Strle, dolgoletno presednico Turističnega društva Prem. Obema čestitamo za prejeto priznanje.

Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je 18. oktobra 2022 Turistični zvezi Brkini, Kras, Notranjska na podlagi dosedanje aktivnosti in vloge pri pospeševanju razvoja turizma na navedenem območju izdalo odločbo o statusu v javnem interesu. Zveza je prejela status pravne osebe, ki deluje v javnem interesu na področju vzpodbujanja razvoja turizma in status nevladne organizacije v javnem interesu na področju spodbujanja razvoja turizma. Ob tem se zahvaljujemo vsem članom in društvom, ki so soprispevali k prejetemu statusu zveze.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o prihajajočih prireditvah, sezonski ponudbi, možnostih za izlete in popotovanja,... Vnesite košček domačega kraja v svoj e-poštni predal.

Projekte Turističnega društva Postojna sofinancira Občina Postojna.

X