Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska se je na povabilo Zavoda za turizem Ljubljana tretji vikend v avgustu uspešno predstavila na stojnici pred TiC-em Ljubljana na Tromostovju in promovirala turistično ponudbo regije. Bilo je veliko zanimanje za naravne in kulturne zanimivosti, kulinariko, prireditve, kolesarjenje in pohodništvo. Obiskovalci so bili tako domačini kot tudi tuji turisti, ki si radi ogledajo Ljubljano. Bilo je nadvse zanimivo in promocijsko učinkovito.

Na povabilo Turistične zveze Slovenije se je Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska, Turistično društvo Pivka, Turistično društvo Bloke, Turistično društvo Menišija, Turistično društvo Postojna in KETŠD Alojz Mihelčič Harije udeležilo in prisostvovalo s promocijo društev in turistične ponudbe širšega območja Brkinov, Krasa in Notranjske na sejmu MOS v Celju. Predstavitev je bila izvedena med 17. in 19. septembrom. Kljub strožjim Covidnim pogojem, se je sejma udeležilo kar veliko število sodelujočih razstavljalcev ter obiskovalcev sejma, ki so se radi ustavili na naših stojnicah in prisluhnili informatorjem. Menimo, da je bila koristna in v teh časih vzpodbudna predstavitev delovanje zveze in društev.

Letos TZS obeležuje 30. letnico projekta Moja dežela lepa in gostoljubna. Od vsega začetka projekta dejavno sodelujemo kot regijski koordinator in posredujemo številne predloge za nominacijo v posameznih ocenjevalnih kategorijah. Številna priznanja so bila že podeljena na območju zveze. Najprej je to vlogo opravljalo Turistično društvo Postojna, v zadnjem desetletju pa to nalogo opravlja Turistična zveza Brkini, Kras, Notranjska. Na podlagi dejstva o ustanavljanju 8 regijskih turističnih zvez je TZS pridružila naši zvezi še turistična društva na obali. Letos smo s predlogi prepričali republiško ocenjevalno komisijo in sicer so v končni izbor prišli Postojna kot srednje mesto, Cerknica kot manjše mesto, Zavod ARS Viva iz Loške doline kot mladinski hostel ter Litverjeva pot v Mitskem parku Rodik kot naj tematska pot. Dokončna uvrstitev med prvimi tremi mesti bo razglašena na Dnevih slovenskega turizma 13. in 14. oktobra v hotelu Jama v Postojni.

Naročite se na e-novice

Bodite obveščeni o prihajajočih prireditvah, sezonski ponudbi, možnostih za izlete in popotovanja,... Vnesite košček domačega kraja v svoj e-poštni predal.

Projekte Turističnega društva Postojna sofinancira Občina Postojna.

X